Lezing/Workshop


Workshop Energieherstelplan; eet en beweeg je gezond!


Maak in één dag kennis met de grondbeginselen voor een vitaliserende voeding en leefstijl. Tijdens deze workshop  ontdek je welke voeding bij jou past en hoe jij jezelf gezond kunt eten.


De adviezen zijn gebaseerd op de principes van het Energieherstelplan en DarmEhbo. Ook bestaat de workshop uit oefeningen en filosofie uit de Chi Neng Qigong welke het zelfhelend vermogen van het lichaam activeren en ondersteunen. Je maakt contact met je eigen wijsheid en gaat waarnemen wat goed of slecht voor je is.


Programma:

10.00 – 11.00 uur

Aankomen door Chi Neng Qi gong oefeningen met Anna

11.00 – 12.30 uur

Het Energieherstelplan door Marieke

Verteren kun je leren met het 10 stappenplan (uit Darmehbo)

12.30 – 13.30 uur

Darmzinnige Lunch

13.30 uur – 14.30 uur

Tijdens de Chi Neng oefeningen door Anna staat  waarnemen en bevorderen

van je vertering centraal

14.30 – 14.45 uur

Theepauze met wat lekkers

14.45- 15.45 uur

Eet volgens je constitutie door Marieke

Gezonde voeding met de voedingspiramide

15.45 – 16.00 uur

Afsluitende oefeningen door Anna


Datum: zondag 8 oktober van 10:00 – 16:00 uur

Locatie: Yogastudio Anna,

Kosten: € 85,00 euro, inclusief darmzinnige Lunch en mini-syllabus.

Minimaal aantal deelnemers 5. Maximaal 10.


De workshop wordt gegeven door Anna van Amsterdam en Marieke Lebbink.


Anna is Yoga en Chi Neng Qigong docent.( www.yogainzeewolde.nl) en geeft workshops en lessen in eigen studio en op locatie in binnen en buitenland en is co-auteur van het boek Mindful Zwanger Zijn.
WEEKEND ENERGIEHERSTEL 8 t/m 10 maart 2019


Bij de Hof van Axen,een bijzonder inspirerende plek midden in de natuur,
een prachtige locatie gelegen in de bossen vanMidden Drenthe tussen de Stobben-plas en een kristalhelder zand-meer.Het prille voorjaar; vette knoppen kondigen nieuw leven aan en de zon neemt in kracht toe. Het is dé tijd een moment voor jezelf te nemen en op een liefdevolle manier te reinigen.  Op deze krachtige plek is daar dit weekend alle aandacht en ruimte voor. Je laadt jezelf weer op door in contact te komen met je eigen wijsheid en te leren waarnemen wat goed of slecht voor je is. Waar zitten jouw energielekken en wat geeft jou energie?
 
Je gaat ontdekken welke voeding bij jou past en hoe jij jezelf gezond kunt eten. De adviezen zijn gebaseerd op de principes van het Energieherstelplan en DarmEhbo. De oefeningen en filosofie uit de Chi Neng Qigong activeren en ondersteunen het zelfhelend en reinigend vermogen van het lichaam.
Er is veel ruimte en tijd voor ervaren van stilte en de kracht van de natuur.

De Hof van Axen is een spiritueel centrum waar natuurgeneeswijze en natuurbeleving hoog in het vaandel staan. Er zijn bijna overal warmtewanden, die met leem afgewerkt zijn.  De warmte wordt geleverd door een grote hout gestookte cv-kachel. Er brandt in onze huiskamer een houtkachel die zorgt voor een heerlijke warmte. Zie ook www.hofvanaxen.com

Waar slaap je lekkerder dan midden in het bos? De rust is ongekend!  Je wordt wakker met de geluiden van het bosleven. We verblijven in sfeervolle, eenvoudige tweepersoonskamers. De bedden zijn comfortabel met een kussen en Texelse Schapenwollen dekbed. Linnengoed is inbegrepen. Er zijn voldoende douches en toiletten aanwezig.
 
De filosofie van de Hof: 'een maaltijd van hoge kwaliteit maakt een mens gezond van binnen uit. Ook  speciale dieetwensen kunnen in overleg met Marieke  worden doorgegeven. Als gasten van de Hof kunnen wij genieten van de gerechten die worden bereidt door één van de chefs, die allen veel ervaring hebben met 'lekker' koken op een bewuste en 'aardse' manier.
Vitaliteit Herstel Week

Harmoniseer je hormonen


Hormonen functioneren als een orkest: werken de individuele musici goed samen dan klinkt het harmonieus en is er balans. Overheerst één van de instrumenten dan ontstaat disbalans. In je lichaam merk je dat door het ontstaan van klachten, lichamelijk en/of emotioneel.

De gevolgen hiervan verstoren jou en je omgeving.


Gelukkig heb je hier zelf veel invloed op. In de Vitaliteit Herstel Week, leer je welke elementen invloed hebben op je hormonen en welzijn, zodat je zelf de regie krijgt over jouw energie en balans.


Tijdens deze inspirerende week op een van de mooiste plekken van Turkije zal je ervaren dat je door te vertragen energie krijgt om te versnellen!


Hier slechts een greep uit wat je allemaal leert:

•Hoe je stress kunt wegademen

•Ervaar welke voeding bij je past en

•Hoe voeding direct effect heeft op je vitaliteit

•Hoe je met gemak je leefstijl kan optimaliseren

•Hoe je jouw hormonen weer in balans krijgt

•Hoe zinvol meditatie, stilte en beweging zijn

•Hoe aandacht voor adem en lichaam kan zorgen voor een goede nachtrust


Hoe fijn is het om met simpele leefstijl aanpassingen weer vertrouwd te raken met je eigen lichaam!


Tijdens een ontspannen en leerzame week maken we optimaal gebruik van de prachtige omgeving om nieuwe kennis en bewustwording te ervaren en toe te passen.


Datum: mei 2019, exacte datum volgt

Locatie: 4 sterrencomplex GünaysGarden met zwembad in Kayaköy, aan de zuidkust van Turkije

Maximaal aantal deelnemers: 8

Kosten: € 850,- (half pension - excl. vlucht en transfer)

Vroegboekkorting tot 1 februari 2019 € 799,-

Voor meer informatie en inschrijving: j.goedhart@careforwomen.nl
of marieke@lebbink-dietist.nl